סלסילה         ירדן ואלה שחף          מושב עמיקם ד.נ מנשה 37830           054-6663193             salsilaorgani@gmail.com

כרוב

דף הבית >> כרוב
מידע כללי....

הכרוב שייך למשפחת המצליבים. 

המלצות איחסון...


את הכרוב מומלץ לאחסן במקרר.   

המלצות לשימוש...

הכרוב טוב לשימוש בסלט, במוקפץ או בבישול. 

כרוב כבוש

הוא טעים, בריא (פרוביוטי), ונעלם כלא היה, והכי חשוב- פשוט להכנה. הנה המתכון:
חותכים כרוב אחד לרצועות דקות.
מוסיפים כף של מלח לכל ראש כרוב.
מערבבים בקערה ונותנים לשבת 1/2 שעה עד שעה.
כאשר הירק מתרכך, לשים ביד 
כדקה או שתיים עד להגרת הנוזלים.
מכניסים לצנצנת (קטנה במקרה של ראש אחד) את הירק ניתן לדחוס כמה שרוצים. לבסוף ממלאים את יתרת המקום בנוזלים של הכרוב (ממש עד למעלה).
סוגרים את הצנצנת ומושיבים בתוך כלי לאגירת הנוזלים שיצאו מהתסיסה.
משאירים במקום מואר למשך שבוע עד שלושה ובתאבון !

 
 
 
בסל הגדול- מלפפון, עגבניה, עגבניות שרי, בזיליקום, פלפל/חציל, פטרוזיליה, שעועית לוביה, כרישה, תפו"א, בצל/קישוא, דלעת ערמונים, תרד סגול, אבטיח/מלון (אולי), סלק
 
בסל הקטן- מלפפון, עגבניה, עגבניות שרי, בזיליקום, חציל, פטרוזיליה, שעועית לוביה, כרישה, תפו"א, בצל/קישוא, דלעת ערמונים, תרד סגול
 
לייבסיטי - בניית אתרים