דבר הגינה

חיפוש

שלום לכולם,

אנו מברכים את החורף בשובו אלינו לאחר הפוגה גדולה. למרבה המזל נראה שצמחי הבר התאזרו בסבלנות וחיכו לשובו ולא מיהרו לפרוח בטרם עת. כך שיתכן שנוכל להנות מחורף כהלכתו ומאביב בעיתו...

מזג האויר הסוער מכנס אותנו פנימה לעבודות בשטח המקורה, ובשדה אנו עושים רק את מה שהכרחי.

בטרם התחיל הגשם, הספקנו לכסח את הזבל הירוק בגינת האלונים ולהצניע אותו לתוך האדמה כדי להכשיר ערוגות לשתילות האביביות. צמחיית הזבל הירוק עלתה יפה מאוד- מגוונת, עשירה ובריאה.

לאור פניות הציבור הוספנו שני מוצרים חדשים למכולת האורגנית שלנו- עדשים ירוקות וקוקוס טחון- שניהם אורגנים ובאיכות מעולה.

בנוסף לכך, התחלנו לארוז בצנצנות את זיתי המאכל שהכנו השנה. הזיתים עדיין בתחילת דרכם ועל כן קצת מרירים. אנחנו אוהבים אותם גם כך ואוכלים מהם בהנאה, אך זה עניין של טעם אישי. הנכם מוזמנים לנסות, במקרה שהם 'חזקים מידי' לטעמכם, אפשר להניח את הצנצנת בצד ולחכות, ומידי פעם לטעום...


אנו מקווים שימי הסגר החורפיים עוברים עליכם בנעימים, אין ספק שזהו זמן טוב להשקיע באוכל טעים ומזין...

שבוע טוב

מירדן, אלה וצוות סלסילה

21 צפיות0תגובות

שלום לכולם!

אנו מתכוננים לחזרתו המבורכת של החורף שצפויה להתרחש לקראת סוף השבוע. אין ספק שקיבלנו די והותר זמן ולהגיד 'לא הספקנו' יהיה לא לעניין במקרה זה...

עצירת הגשמים יחד עם מזג האויר החמים האיצו את הבשלתם של הברוקולי והכרובית והביאו עלינו יבול גדול בזמן קצר. לכן בשבוע שעבר, וכך גם השבוע, כל הסלסילות זוכות לקבל מירקות טעימים אלו.


בתקופה האחרונה אנו עוברים יותר ויותר לעבודה ישירה מול חקלאים אחרים ופחות מול הסיטונאות- חלק מהירקות והפירות (מחקלאים שונים ברחבי הארץ), דבש (ממכוורת צוף בכליל), סילאן (קיבוץ סמר), ביצים (ממשק עפאים שבמושב עידן), נבטים ופטריות (הנבטים של אודי במושב אחיטוב), מגיעים אלינו ישירות מהחקלאי שמגדל אותם. אנו חושבים שהדבר ניכר מאוד באיכות של התוצרת וגם במחירים של חלק מהדברים. מקווים שגם אתם מרגישים בכך. עבורנו הדבר ניכר גם בהרגשה- הרבה יותר נעים לעבור מול החקלאים, ישנה יותר הבנה ואהדה בין חקלאי לחקלאי מאשר בין חקלאי לסוחר. אנו מקווים שצורת עבודה זו תמשיך ותתפתח.


אנו איתכם כמובן גם בימי הסגר,

מאחלים לכם בריאות ואושר

אלה, ירדן וצוות סלסילה





36 צפיות0תגובות

שלום לכולם!

כפי שוודאי שמתם לב מזה כמה ימים שמנשבת רוח מזרחית חזקה, יבשה וקרה. הרוח מייבשת את האדמה ואת הלחות על הצמחים, כך שהבוץ הולך ומתייבש ואפילו אפשר לצעוד בעשב הגבוה מבלי להירטב.

הפוגה יבשה זו מהווה הזדמנות טובה עבורנו להכשיר ערוגות לזריעות ולשתילות האביביות שקרבות ובאות.


השבוע יצטרפו שני מוצרים חדשים למדפינו- גריסי פנינה אורגניים ותמר מג'הול אורגני מסמר.

כמו כן אנו מזכירים לכם שיש לנו מלאי חדש ומתוק של צנצנות דבש משני סוגים- דבש טבעי מהגליל (לא אורגני) ודבש אורגני מיובא מארגנטינה. חוץ מזה יש את כל המלאי הטוב והמוכר משכבר...


בשבועות אלו אנו נהנים משפע קייל יפה ורענן. לאור זאת אנו רוצים להמליץ לכם על מתכון שאהוב אצלנו בבית- צ'יפס קייל- מאכל טעים ופריך כמו חטיף!

חותכים את הקייל לחתיכות גדולות, או משאירים את העלים שלמים

מזליפים על העלים שמן זית בנדיבות ומעט מלח, ומערבבים בידיים כדי להבטיח שהעלים יהיו מכוסים בשמן מכל הכיוונים

מכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות, למשך כ 20 דקות. צריך לאפות עד שהעלים צלויים מעט ופריכים, אך יש להיזהר שלא יישרפו.

בתאבון!

לכבוד המתכון אנו מציעים לכם תוספת עלי קייל 'במתנה מהגינה'. הכמות המומלצת לתבנית צ'יפס כזו היא כשתי חבילות קייל.


מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה




42 צפיות0תגובות

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים