דבר הגינה

חיפוש

שלום לכולם!

השבוע נפתח בהרגשה אביבית, עם תחזית חורפית מאוד להמשך השבוע. אז זה הזמן לנסות ולהספיק את מה שצריך להספיק לפני שובו של הבוץ, וגם לצאת ולהנות מהשמש הנעימה ומהפריחה הנהדרת.

ככה זה החורף הישראלי- מטלטל אותנו בין חום לקור, בין יבש לרטוב, בין סגריר ואפור לבהיר ומלא אור!


כמה עידכונים מהמכולת האורגנית שלנו- יש מלאי חדש של טחינה מלאה, בהמשך השבוע יתחדש גם מלאי הדבש מכל הסוגים ומכל הגדלים. וגם מלאי חדש של שמן קוקוס. בנוסף יש כמה תבלינים חדשים, הנכם מוזמנים להתעדכן ברשימה שבמערכת.


השבוע נקטוף שני יבולים חדשים מגינת האלונים- לפת ואפונת שלג. אנו מקווים שיבול האפונה השבוע אכן יספיק לכל הסלסילות הגדולות, אם לא נאלץ לשים משהו אחר במקום. נכון לעכשיו הצמחים נראים מעולה ואנו מאמינים שבמהרה כולם יזכו לטעום אפונה טרייה וטעימה!


גידול הזבל הירוק בגינת הבית נמצא בשיאו כעת ובתחילת פריחתו וזהו מראה משובב עין ולב (כפי שניתן לראות בתמונות). הצמחים גדולים ורעננים, והצמחיה צפופה ואחידה. יש מבקרים המתקשים להאמין שאת כל המסה הצמחית הנהדרת הזו יש בכוונתנו להצניע אל תוך האדמה, בעוד שאפשר להשתמש בה להאכלת בעלי החיים במשק. אבל אנחנו יודעים שגם האדמה חיה, ושאם אנחנו רוצים שהיא תזין אותנו בנדיבות, עלינו לגמול לה באותה מטבע. אז בתאבון לאדמה!


מאחלים לכם שבוע גם חמים וגם קריר, העיקר שיהיה נעים!

אלה, ירדן וצוות סלסילה



29 צפיות0 תגובות

שלום לכולם!

אין ספק שניחוח אביבי נישא באוויר בימים האחרונים, ואנו מקבלים את ההרגשה שהוא קרב ובא. אנו מקווים שיבוא בעיתו, ושנזכה לעוד כמה ממטרים השנה. כך או כך, הכל ירוק ורענן, והפריחה בגבעות סביבנו נהדרת.


אנו עסוקים בהכשרת ערוגות לשתילות האביביות. בערוגות החדשות אנו מצניעים את גידולי 'הזבל הירוק' אל תוך האדמה. רצוי להצניע את הצמחייה הירוקה כמה שבועות לפני השתילה, ואנו משתדלים לעשות כך. אנו מקווים שנראה השפעות חיוביות של פרקטיקה זו בטווח הקרוב והארוך.


לא מזמן התפרסמה כתבה אודותינו בעיתון 'קו למושב'. אנו מצרפים את הכתבה, הנכם מוזמנים לעיין ולהגיב. בזמן עריכת הראיון חשבנו על כך שהיה טוב אילו היו מראיינים גם כמה מלקוחות סלסילה להשלמת התמונה (יש מתנדבים?), אולי בפעם הבאה נוכל להוסיף זאת...


מאחלים לכם שבוע נעים

אלה, ירדן וצוות סלסילה


ראיון בקו למושב
.pdf
Download PDF • 2.33MB


21 צפיות0 תגובות

שלום לכולם!


בסוף שבוע שעבר חל חג ט"ו בשבט, ולכבודו קיבלו האדמה והצמחים גשם טוב ורטוב.

אין ספק שבמהלך החורף המטבח נמצא בשיא פעילותו- נמצאים יותר בבית ויש יותר תאבון למאכלים חמים ולמאפים מנחמים... מדהים לראות איך כמות גדולה של ירקות טריים הופכת לסיר מרק או לתבשיל.

אנו מקווים שאתם מפיקים את המיטב מירקות העונה ומשאר המוצרים האיכותיים ונהנים מאוכל טעים ומזין.


תקופה משונה זו מעלה יותר מהרגיל את השאלה- מהי בריאות ומה עלינו לעשות כדי לטפח אותה?

האם בריאות היא העדר חולי? או שמא גם חולי חשוב למען שמירה על הבריאות?

ומהו חלקו של המזון שאנחנו אוכלים בבריאות שלנו?

נשמח מאוד לשמוע את דעתכם בנושא,

ובכלל מה אתם מרגישים נוכח מה שמתרחש ומקומכם ומקומנו בתוך כל זה


בברכת בריאות טובה

אלה, ירדן וצוות סלסילה


28 צפיות0 תגובות

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים