דבר הגינה

חיפוש

שלום לכולם!

בשעה טובה מתחילה הבשלה של עגבניות השרי בחלקת הירקות החדשה. אנו מאמינים שהשבוע נוכל לחלק טעימות ראשונות לסלסילות הגדולות, ובקרוב יהיה בשפע לכולם!

גם המלונים והאבטיחים מבשילים בקצב גבוה והם טעימים מאוד! כרגע יש לנו זן של אבטיח מאורך, הדומה לכדור בייסבול, מתוק וטעים מאוד. המלון הינו ירוק וגדול וגם הוא מתוק וטעים להפליא. השבוע נשלח אבטיח או מלון בסלסילות, הנכם מוזמנים לציין את העדפתכם בהערות.


בשנים האחרונות אנו עדים לירידה בפוריות של חלקות הגידול. על אף שאנו שמים דגש מההתחלה על שמירה על הפוריות, ע"י שימוש בקומפוסט והימנעות משימוש בחומרי הדברה, עדיין תופעה זו קיימת. כשאנו מתחילים לעבד חלקה חדשה שהיתה בלתי מעובדת למשך כמה שנים לפחות, בכמה מחזורי גידול הראשונים הצמיחה, החיוניות והפוריות בשיאן. כעת אנו מחפשים דרכים לשמר את הפוריות הזו לאורך זמן. אחד הדברים שאנו משנים כעת זה שהתחלנו לייצר את הקומפוסט הדרוש לנו בעצמנו. כעת אנו בעיצומו של תהליך הכנת הקומפוסט, זו הפעם השנייה. ההנחה היא שהקומפוסט המצוי בארץ אינו ברמה גבוהה מספיק. קומפוסט טוב צריך לעבור תהליך ארוך וקפדני. בזמן שרוב החקלאים רואים בבדיקות המעבדה את המדד היחידי לאיכות הקומפוסט, אנו מחפשים איכויות נוספות הנמדדות במגע ובריח. בקיצור, קומפוסט טוב צריך להריח טוב כמו אדמת יער לחה, וצריך להרגיש דביק ומשחתי. כולם כבר יודעים שפוריות הקרקע אינה מסתכמת ברשימה של מספרים, את מה שמעבר לזה אנחנו מחפשים!

מעבר לכך אנו מגלים את החשיבות של לתת לאדמה תקופות של מנוחה. לשם כך עלינו לעבד יותר חלקות כדי שתהיה לנו האפשרות לתמרן ביניהן. לכל חלקה יש את יתרונותיה וחסרונותיה, ולא כולן טובות לשימוש בכל זמן. כשמוסיפים לכך את הצורך בשמיטת הקרקע מידי כמה זמן, צריך שיהיה 'עודף' של חלקות במלאי. מציאת חלקות פנויות שתואמות את הצרכים שלנו ושיהיו מתאימות לגידול אורגני אינו דבר פשוט, אך אנו עובדים על כך לאט ובהתמדה. כך יוצא שמידי כמה שנים נוספת חלקה חדשה לסלסילה.


ולסיום כמה עדכונים מהמוצרים הנוספים-

*אנו שמחים לספר לכם שיש לנו מוצר חדש על המדף- תבלינים איכותיים של 'גוט תבלינים'! מדובר בתבלינים שנאספים ונבחרים בקפידה ע"י שלמה גוט מכל רחבי העולם, ורבים מהם מגיעים מגידול מקומי. רוב התבלינים הינם אורגניים, ואנו ממליצים מאוד לנסות, הטעם והריח כבר יעידו בעצמם!

*מחיר המארזים הגדולים של הנבטים של אודי יורד ובגדול- 16 שקלים במקום 20 לכל המארזים הגדולים!

*אנו עושים ניסיון נוסף להחזיר את האפשרות להזמנת פטריות בתפזורת- אנו נארוז אותן עבורכם בשקיות נייר ויחד נחסוך עוד כמה אריזות פלסטיק, למען עולם נקי וטוב!


מאחלים לכם שבוע נעים ורגוע,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

בוקר טוב לכולם!

נראה שהעונה מתאחרת השנה ביחס לשנים עברו. בדר"כ בשלב זה אנו כבר קוטפים עגבניות שרי וחצילים בשפע, אך השנה הם רק עכשיו מתחילים להבשיל, ורק בעוד שבוע-שבועיים יהיה יבול משמעותי. הפלפל האדום לרוב מתחיל לתת טעימות ביולי, ואילו השנה רק עכשיו מתחילים לראות עליו פירות בתחילת דרכם, וייקח עוד כמה שבועות עד שנזכה לטעום מהם, ויותר מזה עד שיהיה יבול משמעותי.

יתכן שהדבר קשור בכך שהיה חורף גשום שנמשך עד מאוחר, ובעקבותיו הגיע אביב קריר יחסית (חוץ משבוע אחד חם בלתי נשכח...). אנו מקווים שבהתאם להתחלה המאוחרת של הבשלתם ימשיכו צמחי הקיץ להניב יותר מאוחר אל תוך חודשי הסתיו. בסה"כ הם נראים בריאים ומלאי פוטנציאל!

השבוע נתחיל לקטוף מלונים ונמשיך לקטוף אבטיחים. כך שלפחות חלקם, אם לא כולם, יהיו מגידול שלנו. האבטיחים קטנים יותר השבוע (1-2 קילו), בשבוע הבא נתחיל לקטוף מחלקה חדשה שהאבטיחים בה גדולים יותר ומתוקים מאוד!

אנו מודעים לכך שהעגבניות בשבוע שעבר לא היו טובות. אלו עגבניות שאינן מגידול שלנו, ולצערנו אין לנו מספיק שליטה על האיכות במקרים אלו היות ואנו תלויים בספקים שלנו, והם מצידם תלויים במגדל שמספק להם. בקיצור- יותר מידי ידיים ופחות מידי לקיחת אחריות... כמובן שהשתדלנו למיין את העגבניות שקיבלנו, אך אם בכל זאת קיבלתם עגבניות בלתי ראויות לשימוש, אנא רישמו לנו בהערות של הזמנתכם הקרובה ונשלח לכם פיצוי הולם.

בקרוב נתחיל לקטוף עגבניות שרי טובות וטעימות בחלקות שלנו, כך שיש למה לצפות!

לאור בקשות הקהל אנו מוסיפים לרשימות המוצרים הנוספים שום יבש, שמגיע ארוז בחבילות של כ 300 ג', הנכם מוזמנים להוסיף להזמנה.


מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה



שלום לכולם!

אנו נמצאים בימיו האחרונים של חודש יוני, ותכף מדלגים ליולי- אוגוסט- חודשי הקיץ החמים והחופשיים!

בתיאום יפה עם תחילתו הרשמית של הקיץ מתחילים גם להבשיל יבולי הקיץ בגינה. יתר על כן, השבוע נקטוף יבולים ראשונים מהחלקה החדשה- שעועית ירוקה, בזיליקום, חסה ומלפפונים, ועוד ישנם רבים אחרים בדרך! צילמנו עבורכם כמה תמונות הבוקר בתור מתאבן...


כמו שרואים בתמונות ישנן כבר טעימות ראשונות של פלפל ירוק חריף, מי שאוהב יכול להוסיף להזמנה, בקטגוריה 'תוספת ירקות'.

כמו כן נאסוף אבטיחים 'אישיים' מגינת הבית- משקלם 2-3 קילו, והם חמודים וטעימים. גם אותם אפשר להוסיף בקטגוריה 'פירות ויבולים מיוחדים'.

חדי העין יכולים לשים לב שיש עגבניית שרי אחת עם גוון צהוב מה שמבשר על תחילת הבשלה ועל הרבה מאוד עגבניות שרי טעימות ממש בקרוב.

גם המלון כבר קיבל 'לחי צהובה', ובקרוב יהיו לנו הרבה מלונים טעימים ומתוקים.

בבזיליקום צילמנו צמח מזן חדש בעל עלים רחבים במיוחד, השבוע נקטוף ממנו לראשונה, יחד עם הבזיליקום הרגיל.

כמידי שנה, הריג'לה (רגלת הגינה) צומחת פרא בערוגות הירק, ואנו מציעים לכם אותה 'במתנה מהגינה'.


חלקכם אמרתם לנו שקיבלתם כרוב לא טוב במשלוח האחרון. חלק מהכרובים ששלחנו היו מגידול שלנו וחלק לא. מבין אלה שלא מאצלנו חלק היו לא טובים, אך דבר זה לא היה ברור מבחוץ. אנו מתנצלים על כך, ונשמח לפצות את כל מי שקיבל כרוב לא טוב. אם זה המצב אצלכם, אנא רישמו זאת בהערות של הזמנתכם הקרובה.


מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים