דבר הגינה

חיפוש

שלום עליכם,

מזג האוויר חם ויבש ושתילים צעירים רבים נמצאים בערוגות ובמשתלה. בכל שנה, עם סיום החורף, לוקח לנו כמה רגעים להכנס לתודעת 'להקפיד שכל הצמחים מקבלים מספיק מים'. כמו כן יש הרבה פיצוצים במערכת ההשקיה שהצטברו בחורף שאותם צריך לתקן, ומחשבי השקיה שלא תמיד ממלאים את תפקידם כראוי. אז גם השנה בחמסינים האביביים יש לנו אבידות בנפש של צמחים, וזה מאוד מצער עבורנו.

החלקה 'בוסתן חורשן' נמצאת במעלה הדרך להר חורשן, בקצה השטחים החקלאיים של המושב, ובעונה זו שבה כל החקלאים משקים את המטעים, במשך רוב שעות היום אין שם מספיק לחץ מים להשקיה.

אז יוצא שבימים אלו נושא זה מעסיק אותנו הרבה וגם מדאיג אותנו לעיתים...

ומה אצלכם? אנו מקווים שאינכם דואגים יותר מידי... בכל אופן אל תדאגו בקשר לירקות, כי גם השבוע נגיע אליכם עם סלסילה מלאה בכל טוב!


אל תחשבו שאנחנו רק עובדים ודואגים, אנחנו גם נחים ומטיילים להנאתנו

מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה



10 צפיות0 תגובות

בוקר טוב לכולם!

התרגשות של עונה חדשה ממלאת את ליבנו ואת חלקותינו. הערוגות מתמלאות בצמחי קיץ מגוונים, חלקם קטנטנים וחלקם כבר כמעט בוגרים. בשבוע שעבר שתלנו את יחורי הבטטה של עונה זו, בתקווה ובאמונה שהגידול יעלה יפה, ונהנה משפע של בטטות מתוקות עם בוא הסתיו.

אנו שמחים לספר לכם שצמחי תפוחי האדמה מתפתחים יפה מאוד. הבעיה העיקרית שם כעת היא שכמה דורבנים זיהו את הפוטנציאל הקולינרי של החלקה והם באים לעשות שם סעודות ליליות... לכן בסוף השבוע הקפנו את החלקה בגדר חשמלית, ואנו מקווים שזה ירחיק את האורחים הלא קרואים.

ככה זה בחקלאות- לא משעמם לרגע, כל הזמן צצים אתגרים ובעיות שצריך להתמודד איתם ללא שהיות כשיבולינו עומדים על כף המאזניים. יש כאלו שיחפשו את הפתרון היעיל והזול ביותר (למשל הרעלה במקרה זה), ואילו אנו מחפשים את פתרון שיהיה יעיל וגם ידידותי לאדם ולסביבה, ולרוב זה יותר יקר ולעיתים דורש יצירתיות.

גם הערך הסופי של התוצרת עומד ביחס תואם לעיקרון שעל פיו היא גודלה, ועל כן אתם יכולים לתת לעצמכם טפיחה על השכם על כך שאתם בוחרים את הטוב ביותר ולא את הזול ביותר, הידד!

לכל השואלים לגבי בישול הפול, להלן מתכון הבית להכנתו:

פורסים בצל ומטגנים בשמן זית בסיר רחב

מוסיפים שום קצוץ ומטגנים מעט

מוסיפים כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור

מוסיפים עגבניות פרוסות/עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות, מעט מים ומלח

מוסיפים את תרמילי הפול בשלמותם (אפשר להסיר את העוקץ)

מבשלים עם מכסה 30-40 דקות, עד שפולי הפול רכים

מגישים עם אורז לבן או לחם טוב

בתאבון!


חלקת הבית הולכת ומתמלאת בגידולים קיציים, וברגע שאלו יגדלו נזמין אתכם לבוא לבקר במשק.

כמובן שאתם מוזמנים לתאם ביקור עצמאי גם לפני כן...

מאחלים לכם שבוע אביבי נעים ושמח,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

27 צפיות0 תגובות

שלום לכולם,

לבקשת הקהל נוסף מוצר חדש למכולת האורגנית שלנו- שזיפים מיובשים מגולענים אורגניים! הם מאוד טעימים, טבעיים ובמחיר מעולה, אז כדאי להזמין.

חלק מכם כבר מכירים היטב את המכולת האורגנית שלנו ונהנים ממוצריה. בכל אופן ברצוננו לרענן בתודעתכם את אודותיה. המכולת שלנו, כמו רוב המוצרים שאנו משווקים, נולדה מתוך החיפוש שלנו אחר מוצרים אורגניים איכותיים במחירים טובים. התחלנו עם מעט מוצרים בסיסיים שרצינו עבורנו, ובהמשך הוספנו מוצרים נוספים עבורנו ועבורכם. כעת יש במכולת כ 40 מוצרים אורגניים (למעט 2 שאינם אורגניים), באיכות מעולה ובמחירים טובים מאוד.

אם כבר יצא לכם לחפש בחנויות הטבע מוצרים אורגניים, אתם ודאי יודעים שהם מגיעים ארוזים בשקיות קטנות במחירים גדולים. אצלנו הם מצויים בתפזורת ואנו אורזים אותם (בשקיות נייר) עבורכם לפי הזמנה. התחלופה מהירה והטריות בהתאם, שווה להזמין ולטעום!


ימים אביביים נעימים עוברים עלינו, ואנו עסוקים מאוד בטיפוח הערוגות וטיפול בעצים ובירקות.

אנו מקווים שגם אתם נהנים ממזג האוויר הנאה

מוזמנים לקפוץ לבקר במשק

אלה, ירדן וצוות סלסילה



27 צפיות0 תגובות