file-1.jpg

דבר הגינה 2/5/21

בוקר טוב לכולם!התרגשות של עונה חדשה ממלאת את ליבנו ואת חלקותינו. הערוגות מתמלאות בצמחי קיץ מגוונים, חלקם קטנטנים וחלקם כבר כמעט בוגרים. בשבוע שעבר שתלנו את יחורי הבטטה של עונה זו, בתקווה ובאמונה שהגידול יעלה יפה, ונהנה משפע של בטטות מתוקות עם בוא הסתיו. אנו שמחים לספר לכם שצמחי תפוחי האדמה מתפתחים יפה מאוד. הבעיה העיקרית שם כעת היא שכמה דורבנים זיהו את הפוטנציאל הקולינרי של החלקה והם באים לעשות שם סעודות ליליות... לכן בסוף השבוע הקפנו את החלקה בגדר חשמלית, ואנו מקווים שזה ירחיק את האורחים הלא קרואים.ככה זה בחקלאות- לא משעמם לרגע, כל הזמן צצים אתגרים ובעיות שצריך להתמודד איתם ללא שהיות כשיבולינו עומדים על כף המאזניים. יש כאלו שיחפשו את הפתרון היעיל והזול ביותר (למשל הרעלה במקרה זה), ואילו אנו מחפשים את פתרון שיהיה יעיל וגם ידידותי לאדם ולסביבה, ולרוב זה יותר יקר ולעיתים דורש יצירתיות. גם הערך הסופי של התוצרת עומד ביחס תואם לעיקרון שעל פיו היא גודלה, ועל כן אתם יכולים לתת לעצמכם טפיחה על השכם על כך שאתם בוחרים את הטוב ביותר ולא את הזול ביותר, הידד!לכל השואלים לגבי בישול הפול, להלן מתכון הבית להכנתו:פורסים בצל ומטגנים בשמן זית בסיר רחבמוסיפים שום קצוץ ומטגנים מעטמוסיפים כמון, כורכום, פפריקה מתוקה ופלפל שחור מוסיפים עגבניות פרוסות/עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות, מעט מים ומלחמוסיפים את תרמילי הפול בשלמותם (אפשר להסיר את העוקץ) מבשלים עם מכסה 30-40 דקות, עד שפולי הפול רכיםמגישים עם אורז לבן או לחם טובבתאבון!
חלקת הבית הולכת ומתמלאת בגידולים קיציים, וברגע שאלו יגדלו נזמין אתכם לבוא לבקר במשק. כמובן שאתם מוזמנים לתאם ביקור עצמאי גם לפני כן...מאחלים לכם שבוע אביבי נעים ושמח,אלה, ירדן וצוות סלסילה