%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%AA.JPG

מבצעים, מתנות ומתכונים בסלסילה

שלום לכולם!

אנו נמצאים בשיא של הקיץ והאוויר עוטף אותנו כמו שמיכה. בימים האחרונים יש עננות ורוח, שזה נחמד, אך עדיין האווירה דביקה למדי.

יבולי הקיץ נמצאים בשיאם ואנו קוטפים מידי שבוע הרבה ירקות צבעוניים וטעימים. ודאי שמתם לס שכמות העגבניות בסלסילה גדולה מהרגיל (עליכם לקחת חלק בנטל...), ועדיין אנו נשארים עם עודפים גדולים. מעודף העגבניות אנו מכינים רסק עגבניות שישמש אותנו בימים שבהם העגבניות אינן מצויות בשפע. גם אתם מוזמנים להזמין תוספת עגבניות ולהכין לכם רסק עגבניות ביתי שיכול להישמר למשך חודשים. במיוחד לשם כך הוספנו מוצר שנקרא 'חבילה של 3 קילו עגבניות במבצע', כי זוהי כמות מינימלית הדרושה להכנת רסק כי הוא מאוד מצטמצם במהלך הבישול. אתם ודאי שואלים את עצמכם מהו תהליך הבישול, אז ככה:

חוצים את העגבניות ומכניסים לסיר גדול בעל תחתית עבה ומתחילים לבשל. בהתחלה יש לדאוג שיהיו נוזלים בתחתית הסיר, אז אפשר למעוך מעט את העגבניות כדי להוציא מהן מיץ. מכסים את הסיר עד שהעגבניות רותחות. מנמיכים את האש ומסירים את המכסה, וממשיכים לבשל למשך מספר שעות, מערבבים מידי פעם. מבשלים עד שהרסק נהיה סמיך ורוב המים מתאדים, מוסיפים מלח לפי הטעם. המלח חשוב גם בשביל הטעם וגם בשביל השמירה על הרסק. כשהרסק מוכן מכניסים אותו בעודו חם לצנצנות וסוגרים- כך משיגים חיטוי של הצנצנת ויצירת ואקום. מטיבי הלכת יכולים לחלוט את העגבניות כדי להסיר את הקליפה לפני הבישול, אנחנו מסתפקים בלדוג חלק מהקליפות החוצה תוך כדי הבישול.

בסלים הגדולים כנראה שיהיו אבטיחים השבוע, אך שימו לב שמדובר באבטיחים הקטנים ביותר (1-2 קילו), כך שמי שרוצה אבטיח של ממש כדאי שיזמין בנוסף.

גם הפלפל החריף שופע אנו מציעים אותו במחיר מבצע.

וגם הריג'לה שופעת בגינתנו ואנו מציעים אותה במתנה מהגינה!

מאחלים לכם שבוע חמים ונעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה