%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A7.jpg

נעים להכיר- ארטישוק!

שלום וברכה,החג הארוך עבר עלינו בנעימים, עם טיול במדבר, קמפינג, בילוי עם משפחה וחברים וזמן בית רגוע. אנחנו מקווים שגם לכם היה חג טוב ונעים. כעת אנו שמחים לחזור לשגרת פעילות בסלסילה. בזמן שהיינו בחופש החסות לא יצאו לחופשה ועכשיו יש הרבה חסות גדולות שמוכנות לקטיף. ולכן השבוע יש מבצע חסה אטרקטיבי של 3 חסות ב 10 שקלים. אפשר לגוון בין חסה ערבית לחסה עגולה, אפשר לאכול הרבה סלט חסה ואפשר להביא לחברים.השבוע נזכה לטעום גזר מגידול שלנו. העונה הזו היתה לא טובה בתחום גידול הגזר אצלנו, בעיקר בגלל עדר חזירי בר רעב שפלש לשטח בתחילת החורף. ובכל זאת חלק קטן מהערוגה נשמר והיום התחלנו לאסוף את היבול, שהוא אמנם קטן אבל איכותי!אנחנו בשיאה של עונת הארטישוקים. הארטישוק הוא ירק שמתאים במיוחד למאכל באביב, שכן יש לו איכות מנקה- וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בעונה הזו.
אם אתם נמנעים מארטישוק כי אתם לא מכירים אותו אז כדאי לכם לעשות איתו הכרות. מעבר לכך שהוא בריא מאוד הוא גם טעים מאוד ומזין. להכנת הארטישוקים מבשלים אותם במים עם מכסה למשך כ 45 דקות לאחר רתיחה. אפשר לטעום עלה ולוודא שהחלק הבשרני שלו רך ונימוח. אפשר גם לבשל בסיר לחץ- זה מאוד מזרז את העניינים אבל עלול לפרק את הארטישוקים אם לא מפסיקים בזמן. יש אסכולה של בישול הארטישוקים עם הרבה מיץ לימון ושום, וכך הם מקבלים תיבול תוך כדי בישול. אנחנו נוהגים לטבול את העלים במיונז תוצרת בית (מתכון בהמשך) מעורבב עם שמנת חמוצה או יוגורט. לבריאות ובתאבון!מתכון למיונזרכיבים:
1 ביצה
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית חרדל
מיץ מחצי לימון/כף חומץ
כ 1.5 כוסות שמן זית/קנולה

 שמים את כל הרכיבים למעט השמן בצנצנת עם פתח רחב (שהבלנדר מוט יכול להיכנס אליו) או בכלי אחר. מפעילים את הבלנדר ותוך כדי פעולתו מוזגים את השמן פנימה לאט- לאט. הרוטב מתמצק בהדרגה, ממשיכים למזוג שמן ולערבל עד שמגיעים למרקם הרצוי.
* ניתן לתבל לפי הטעם בשום, מעט סוכר, פלפל שחור וכו'. להוסיף תוספות מההתחלה.אנחנו מאחלים לכם חזרה מוצלחת לשגרה
המשך אביב נעים ובשורות טובות
אלה, ירדן וצוות סלסילה