קבלת החלטות בחיי הצמח
23מאי 22
שלום לכולם!בימים חמישי-שישי שתלנו את יחורי הבטטה לשנת 2022. השנה הכשרנו חלקה גידול לבטטות בבוסתן חורשן, אי-שם בגבעות עמיקם. אנו מקווים שהיחורים יקלטו היטב למרות החום הכבד ששרר מייד לאחר שתילתם.
מהו יחור בעצם?
יחור זהו חתיכת ענף הנלקחת מהצמח, אותה אנו משרישים כדי לקבל צמח חדש. בריבוי צמחים ע"י יחורים אנו מקבלים 'צמח בת' הזהה מבחינה גנטית ל'צמח האם'. שימוש ביחורים מאוד נפוץ בחקלאות, שכן הוא מעניק לנו אחידות במאפיינים של הצמחים, וגם אפשרות לייצר הרבה צמחים חדשים בזמן קצר יחסית.
איך זה עובד?
לצמח יש רקמות הנקראות מריסטמות. מריסטמה היא רקמה של תאים בלתי ממויינים, כלומר, תאים שעדיין לא 'החליטו' למה הם הולכים להתפתח- לעלים, לגבעולים, לשורשים או לפירות. יש בהם פוטנציאל להתפתח לכל אחד מאיברי הצמח. כאשר אנו מעניקים למריסטמה תנאים נוחים לשורשים- אדמה לחה וחושך, אנו יכולים ל'שכנע' אותה להתפתח לשורשים. אפשר גם להשתמש בהורמון השרשה למטרה זו.
ישנם צמחים קשים עד בלתי ניתנים להשרשה, ויש כאלו שמשרישים ממש בקלות. הבטטה היא אחת מהם. ביום רביעי קיבלנו ארגזים מלאים בחתיכות קטנות של ענפי בטטה צעירים, וביומיים הבאים נעצנו אותם באדמה. עלינו לדאוג להרטבה רציפה ואחידה של השטח בשבועות הראשונים, עד שהצמח מפתח מערכת שורשים. אז בהצלחה לבטטות!אנו מקווים שנהתנם מהלחם של מאפיית 'מקסים' שהצטרף לסלסילה בשבוע שעבר, נשמח לשמוע תגובות. מוזמנים כמובן להוסיף לסלסילה גם השבוע.
גם שסק ליאת ממשיך איתנו, וכך גם הנקטרינות והתותים שלנו, אם כי עדיין בכמות מוגבלת.כמה מילים לגבי הסלסילה
אנו מקווים שאתם נהנים מהסלסילות שאנו שולחים אליכם מידי שבוע. בסקר שוק קטן שערכנו ראינו שהירקות בסלסילה השבועית הינם זולים משמעותית מירקות אורגניים במקומות אחרים (אנא תקנו אותנו אם אנחנו טועים). כך שגם אם הסלסילה אינה בדיוק לפי בחירתכם האישית מבחינת הרכב הירקות, יש בה שפע של ירקות טריים וטעימים, בכמות אשר מפצה על העדר חופש הבחירה, ואף יותר מכך.
וכמו תמיד, אנו מודים לכם על שיתוף הפעולה ועל התמיכה בפועלנו, בלעדיכם כל זה לא היה אפשרי.שבוע טוב ונעים,
אלה, ירדן וצוות סלסילה