%D7%A8%D7%A1%D7%A7-%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99.jpeg

רסק עגבניות ביתי

חוצים את העגבניות ומכניסים לסיר גדול בעל תחתית עבה ומתחילים לבשל. בהתחלה יש לדאוג שיהיו נוזלים בתחתית הסיר, אז אפשר למעוך מעט את העגבניות כדי להוציא מהן מיץ. מכסים את הסיר עד שהעגבניות רותחות. מנמיכים את האש ומסירים את המכסה, וממשיכים לבשל למשך מספר שעות, מערבבים מידי פעם. מבשלים עד שהרסק נהיה סמיך ורוב המים מתאדים, מוסיפים מלח לפי הטעם. המלח חשוב גם בשביל הטעם וגם בשביל השמירה על הרסק. כשהרסק מוכן מכניסים אותו בעודו חם לצנצנות וסוגרים- כך משיגים חיטוי של הצנצנת ויצירת ואקום. מטיבי הלכת יכולים לחלוט את העגבניות כדי להסיר את הקליפה לפני הבישול, אנחנו מסתפקים בלדוג חלק מהקליפות החוצה תוך כדי הבישול.