ברוכים הבאים לאתר החדש של סלסילה ירקות אורגניים

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

ישנה אפשרות לאיסוף עצמי של הסלסילה מהמשק, החל משעה 14:00 ביום רביעי, או בזמן אחר בתאום מראש. אם ברצונכם לאסוף את הסל מהמשק עליכם לבחור באיסוף עצמי.

משלוחים לישובי אלונה, גבעת עדה, פרדס חנה-כרכור, זכרון, בנימינה, חדרה וישובי הסביבה- בימי רביעי בשעות אחה"צ

משלוחים לחדרה ולמרכז- בשעות הלילה שבין רביעי לחמישי

עלות המשלוח נעה בין 10 ל 30 שקלים, בהתאם למרחק ההובלה. התארגנות משותפת לנקודת איסוף תוזיל את עלות ההובלה.

סל גדול (115 שקלים/ 110 למנויים): מכיל 12-14 סוגים שונים של ירקות, בכמות המספיקה למשפחה או לבשלנים רציניים.

סל קטן (90 שקלים/ 85 למנויים): מכיל 10-12 סוגים שונים של ירקות, בכמות המספיקה לזוג או למי שאינו מרבה לבשל.

בסלים אנו נותנים מירקות העונה הגדלים בגינתנו. אנו מגדלים מגוון גדול של ירקות כך שביכולתנו לגוון את הסלים משבוע לשבוע. עם זאת השינוי בסלסילות אינו משמעותי אלא מדורג ורציף כפי שמתנהל הטבע. אנו נדאג תמיד שיהיו מלפפונים ועגבניות (שלא יחסרו לעולם מהתפריט הישראלי). אנו מרכיבים את הסלסילות כך שיהיו מאוזנות הן מבחינת כמות הירקות והן מבחינת המגוון. את הירקות אנו קוטפים סמוך ככל האפשר למועד המשלוח כדי להבטיח טריות מירבית. אנו עושים כמיטב יכולתנו לחזות את הרכב הסלסילה הקרובה ומידי יום ראשון אנו מעדכנים את הרשימה של מה צפוי להיות בסלסילה בשבוע הקרוב. חשוב לזכור שזוהי רשימה משוערת ושלרוב ישנם שינויים קלים של הרגע האחרון, בהתאם ליבולים שנקטפו.

לבסוף ישנה אפשרות לבקשות מיוחדות. במהלך עריכת ההזמנה אתם יכולים לסמן שני סוגים של ירקות שאינכם רוצים לקבל (אותם לא נשים בסל שלכם), ושניים שאתם אוהבים במיוחד (אותם נשים במידה האפשר). אנו נשתדל להתאים עבורכם את הסל לפי מגוון הירקות שבגינה. 

סל קטן עולה 90 שקלים או 85 שקלים למנויים, הוא מספיק לרוב המשפחות.

סל גדול עולה 115 שקלים או 110 שקלים למנויים. והוא מתאים למשפחות גדולות או לאכלני ירקות גדולים.

לישובי אלונה ולגבעת עדה עלות המשלוח 10 שקלים 

לשאר הישובים המשלוח עולה 20-30 שקלים, בהתאם למרחק.

את הירקות אנו קוטפים סמוך ככל האפשר למועד המשלוח כדי להבטיח טריות מירבית. אנו עושים כמיטב יכולתנו לחזות את הרכב הסלסילה הקרובה ומידי יום ראשון אנו מעדכנים את הרשימה של מה צפוי להיות בסלסילה בשבוע הקרוב. חשוב לזכור שזוהי רשימה משוערת ושלרוב ישנם שינויים קלים של הרגע האחרון, בהתאם ליבולים שנקטפו.

אנו מאמינים בחקלאות גמישה- כזו שמקבלת את מגבלות הגידול ומשתלבת בסביבה הטבעית במקום לנסות לשנותה. על מנת לקיים חקלאות שכזו דרושה גם קהילת צרכנים גמישה, שמוכנה לוותר על לקבל הכל, בכל זמן. שיטה זו מאפשרת לנו לגדל ירקות באופן ידידותי לאדם ולסביבה, ולכם להנות מירקות טריים, טעימים ובריאים. 

בנוסף, כאשר כל הסלים הינם אחידים (פחות או יותר) ניתן להכין את הארגזים במהירות ובמספר מצומצם של עובדים, וכתוצאה מכך מחיר התוצרת טוב יותר עבורכם

איננו מרססים כלל, לא בחומרים כימיים ואף לא בחומרים אורגניים. אנו מאמינים שניתן לגדל ירקות ללא שימוש בחומרים כאשר מספקים את התנאים הנכונים- חלקות מגוונות, קרקע בריאה, עבודה בהתאם לעונות השנה, מגע אנושי ועוד. לאחר כמה שנות ניסיון אנו שמחים לראות שאיננו טועים, והגינה מניבה שפע ירקות יפים וטעימים. 

על מנת לקיים חקלאות טבעית ככל האפשר, עלינו לגדל מגוון גדול של ירקות, כשהם חשופים ומושפעים מתנאי הסביבה. הסל השבועי, המתבסס על מגוון גדול של ירקות העונה, הינו אופן השיווק המתאים ביותר לחקלאות שכזו. בגן ירק מגוון כשלנו, קשה לחזות את קצב ההבשלה ואת כמות היבול. שיטת הסל השבועי מאפשרת לנו לקטוף את הירקות הבשלים סמוך למועד החלוקה, ולהרכיב ממה שיש סלים מלאים ומגוונים. לכם היא מאפשרת לקבל ירקות טריים מאוד הגדלים באופן טבעי. בנוסף היא חושפת אתכם למגוון גדול של ירקות. יש שיגידו שישנו ערך תזונתי ורוחני גבוה יותר לתזונה המותאמת לעונות השנה.    

בבסיסו, הסל השבועי הינו אחיד לכולם. יחד עם זאת, אנו מבינים כי לא כולם אוהבים את כל הירקות. לכן אפשר לציין שני סוגים של ירקות שאינכם רוצים לקבל, ושניים שאתם אוהבים במיוחד. אנו נשתדל להתאים עבורכם את הסל. את הבקשות המיוחדות ניתן לשנות ולעדכן בהתאם לעונות השנה ולהשתנות הצרכים האישיים. קחו בחשבון שעל מנת שנוכל להרכיב לכם סל מגוון, המתבסס על ירקות העונה, עליכם להיות פתוחים למגוון גדול של ירקות.

חנות המשק של סלסילה פתוחה בימי רביעי בין השעות 15:00-18:00 עם מגוון גדול של ירקות, פירות ומוצרים נוספים. 

נעזר ב'אינציקלופדיה לחקלאות' בכדי לענות על שאלה זו: "השוני המהותי בין שתי ההשקפות הוא בכך, שהחקלאי הקונוונציונלי מאמץ שיטות עבודה רק אם הוא סבור שהן הרווחיות ביותר לאורך זמן, בתנאים בהם הוא נתון. ואילו החקלאי האורגני, בפרטים המבדילים בינו לבין עמיתו הקונוונציונלי, פועל על פי אמונה עמוקה בצידקת דרכו, גם אם עדיין חסרה הוכחה מדעית לכל דרכי פעולתו, וגם אם אין הן הכלכליות ביותר בתנאים הנתונים."(כרך ירקות א' ע"מ 191).