חיפוש

דבר הגינה 1/3/20

שלום לכולם!

לילה גשום וסוער עבר עלינו, ואנו שמחים שהיה רק קצת ברד, שכן לא היינו ערוכים לכך מבחינת כיסוי הערוגות. מצד שני הגשם בא בדיוק בזמן להשקות את שתילי הדלעת הצעירים שנשתלו ביום שישי, וחסך לנו הפעלה של מערכת ההשקיה לבינתיים...

הבוקר סיירנו בגינת האלות ואנו שמחים לספר לכם שהצמחים נראים טוב, ושהרבה יבולים רעננים בדרכם להיות מוכנים לקטיף. כמו כן שלפנו מן האדמה כמה שורשי פטרוזיליה וגילינו שהם שמנמנים ומוכנים להצטרף לסלסילה ברביעי הקרוב. ובאופן כללי, הכל מאוד ירוק (ירוק מידי במקומות מסוימים...), נוצץ ורענן. פכפוך המים של נחל תנינים ברקע מוסיף לאווירה. את הירוק המבריק צילמנו עבורכם, את פכפוך המים תצטרכו לבוא לשמוע...



ביום חמישי האחרון פספסנו את שליחת דבר התזונה העונתית, ולכן נצרף זאת כעת. סיפרתי לאליה על יבול עלי הבייבי הנהדרים שקטפנו, שאמנם לא היה גדול אבל איכותי מאוד, מקווים שגם אתם הרגשתם ככה. לכן דבר התזונה העונתית מוקדש לעלעלים:


האביב מגיע,

חשבתם פעם מה המשמעות של המילה אביב?


לפי האקדמיה ללשון עברית השורש א.ב.ב מסמל בשפות השמיות צמח צעיר, פרח, גבעול.

בתנך מופיע הציטוט: "והשעורה אביב", שמסמל את הזמן שבו השעורה הצעירה ירוקה ומוכנה למאכל ראשוני.

באמהרית, השם של בירת אתיופיה "אדיס אבבה" הוא פרח חדש...


ולפי התזונה העונתית, הזמן הטוב ביותר להגביר שימוש בגבעולים ועלים צעירים הוא באביב.


הסיבה לכך היא שעלים הם בין המזונות המנקים ביותר בתזונה שלנו, והם מגיעים בדיוק בזמן - אחרי החורף שבו באופן טבעי הגוף צובר עודפים.


ואלה סיפרה לי שעלי הבייבי, העלים הצעירים הללו, יצאו הפעם טעימים במיוחד.

כל כך טעימים שהיא ביקשה מירדן לשתול חלקה נוספת של עלי בייבי בתקווה שייצאו טעימים בדיוק כמו אלה שבסלסילה שלנו.


מתכון לסלט כרוב ועלי בייבי

אחד הדברים שנותנים לסלט את הטעם המיוחד שלו זו טכניקת החיתוך שלמדתי מהסבתא החצי עיראקית שלי:


ראש כרוב קטן סגול או לבן

חצי חבילת בייבי/חצי חבילת כוסברה

3-4 כפות שמן בכבישה קרה (עדיף קנולה או חמניות או שומשום בכבישה קרה, אם אין אז זית גם בסדר)

1-2 כפות חומץ בלסמי או תפוחים

מלח ופלפל


הכנה:

חותכים את הכרוב לשניים

לוקחים חצי, ומתחילים לחתוך אותו מהלב החוצה בתנועת חיתוך של צנטריפוגה. לפרוסות כמה שיותר דקות. גם חיתוך רגיל עובד כאן.

מוסיפים עליי בייבי, מלח ופלפל, 3 כפות שמן, וכף חומץ. טועמים ומוסיפים עוד תיבול אם רוצים.


אליה בוגר RC.Hom  מומחה לתזונה עונתית ואיורוודה


באווירה אביבית זו אנו מזכירים לכם שיש לנו שורש כורכום יפהפה ומעולה לניקוי הגוף.

מאחלים לכם שבוע נעים ובחירות טובות

אלה, ירדן וצוות סלסילה

19 צפיות

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now