חיפוש

דבר הגינה 12/1/19

שלום לכולם!

גשם רב ירד עלינו בשבוע האחרון, ואנו שמחים להפוגה קלה. בשתי החלקות שלאורך נחל תנינים- גינת האלות וגינת האלונים, היה שיטפון קל עם מעט נזקים יחסית. בחלק התחתון של גינת האלות נסחפו רשתות וצינורות השקיה וחלק מהצמחים קצת כוסו בסחף. בגינת האלונים אין גידולים כרגע, וקיבלנו אספקה חדשה של אדמת סחף לערוגות... בכל אופן, הצמחים ישמחו לכמה ימים יבשים, ואם תזרח השמש מה טוב.


מוצר חדש על מדפינו- שמן קנולה אורגני בכבישה קרה- במחיר טוב של 25 שקלים לליטר.

שימו לב ששורש הכורכום עכשיו במבצע- 40 שקלים לקילו! הנכם מוזמנים להוסיף לסלסילה ולהנות מבריאות כתומה שתשתלב מעולה בכל מרק חם שתכינו!


ואם כבר מדברים על מרק, אנו מודים לאילנה ששיתפה אותנו במתכון למרק כרובית החביב עליה.

ולהלן המתכון:

מרק כרובית בניחוח הודי

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית זרעי כמון טחונים

1/4 כפית שבבי צ'ילי

1 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית כורכום (כמובן שאפשר גם כורכום טרי של סלסילה)

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות מופרדות לפרחים

1/2 חבילה עלי כוסברה קצוצים

3 כוסות ציר ירקות

3 כוסות מים

מלח גס, פלפל שחור גרוס

מיץ מ 1/2 לימון


מחממים סיר כבד וקולים את זרעי הכורכום והכוסברה למשך כמה דקות. מוסיפים את הצ'ילי (למי שאוהב כמובן), את הפפריקה ואת הכורכום וקולים למשך כדקה. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצל, הגזר והכרובית. מוסיפים את המים ואת ציר הירקות. מרתיחים ומבשלים עד להתרככות. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים עלי כוסברה ומיץ לימון. מי שאוהב מרקם אחיד יכול לטחון את המרק. בתאבון!

אילנה מוסיפה ומציינת שהיא מוסיפה למרק ירקות כיד הדמיון הטובה, או לפי מה שמגיע בסלסילה, אז תרגישו חופשים להתפרע...


נשמח מאוד לקבל מכם מתכונים נוספים שאתם אוהבים, אם תוסיפו תמונה נשמח כפליים!

מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

0 צפיות

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now