חיפוש

דבר הגינה 17/3/19

בוקר טוב לכולם!

הבוקר יצאו שתילי הדלעות הראשונים להישתל בערוגות שבגינת האלונים, ואנו מאחלים להם בהצלחה! מי יתן ויגדלו יפה ויניבו הרבה דלעות גדולות וטעימות, אמן!


נראה שהחורף מפנה מקומו לאביב אט אט, ואיננו נחפז להיפרד מאיתנו. בהתאם לכך האביב תופס מקומו בהדרגה, שומר על 'פרופיל נמוך'. הדבר יוצר תחושה של אביב 'מאופק', שאינו נותן את כל כולו בבת אחת. יש בדבר זה הבטחה לאביב ארוך ויפה, שנוכל להנות ממנו לאורך זמן.

בימים אלו הסלסילות שופעות כרוב, בהיותו אחד מירקות החורף העמידים ביותר. אז לכל מי שמתקשה לעמוד בקצב, להלן דרך טעימה ופשוטה להשתמש בשפע של כרוב- כרוב צלוי בתנור. אצלנו הולכים כחמישה כרובים בשבוע רק באופן זה...

מה צריך? 1-2 כרובים בינוניים, שמן זית ומלח.

פורסים את הכרוב לרצועות. פורסים בתבנית אפייה, מזליפים שמן בנדיבות ומפזרים מלח. מערבבים היטב כדי שהכרוב יכוסה בשמן מכל הכיוונים. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות, למשך כחצי שעה. מוציאים כשהכרוב צלוי מלמעלה. בתאבון!

מעבר לכך אפשר גם להכין כרוב כבוש ואפילו פשטידת כרוב- מתכונים יגיעו בהמשך, יחד עם הכרוב...






אנו מזכירים שהרכב הירקות שצפוי להיות בסלסילות שמעודכן ביום ראשון הינו משוער, ושבמרבית המקרים ישנם שינויים קלים של הרגע האחרון, אנא קחו זאת בחשבון.

גם רשימת הפירות הינה משוערת, ולצערנו לעיתים ישנם חוסרים בפרי זה או אחר. אנו מקווים שאתם מקבלים זאת בהבנה...


מאחלים לכם שבוע פורים נהדר!

אלה, ירדן וצוות סלסילה

53 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

דבר הגינה 23/5/21

שלום לכולם! אנו שמחים לספר לכם שגינת הקיץ שבחלקת הבית מתפתחת יפה, וממש בקרוב נשלח לכם הזמנה רישמית לביקור במשק! בינתיים נשמח לשמוע מכם אילו זמנים יותר מתאימים לכם- אמצע שבוע אחה"צ/יום שישי בבוקר? בינת

דבר הגינה 9/5/21

שלום עליכם, מזג האוויר חם ויבש ושתילים צעירים רבים נמצאים בערוגות ובמשתלה. בכל שנה, עם סיום החורף, לוקח לנו כמה רגעים להכנס לתודעת 'להקפיד שכל הצמחים מקבלים מספיק מים'. כמו כן יש הרבה פיצוצים במערכת ה