חיפוש

דבר הגינה 20/12/20

בוקר טוב לכולם!

השבוע נקטוף את ביכורי הברוקולי לעונה זו, ונחלק אותם בסלסילות הגדולות. אנו צופים שכבר בשבוע הבא יהיה מספיק גם לסלים הקטנים. גם הכרוביות צפויות להצטרף לסלסילה בקרוב. הן עדיין לא מציצות מבין העלים (כשהן מציצות אנו יודעים שהן מוכנות לקטיף), אך אם מציצים פנימה מקרוב כבר רואים אותן מתחבאות בין העלים, לבנות וצחורות.


בשעה טובה חזרו העגבניות לסלסילה, ואנו מקווים שלא נדע מחסור מהן בזמן הקרוב. האמת היא שאנחנו כבר התרגלנו לחיות בלעדיהן...

באופן כללי בעונת החורף ירקות ממשפחת המצליבים ממלאים את הסלסילה- קולורבי, כרוב, פאק צ'וי, ברוקולי וכרובית- כולם בני אותה המשפחה. שם המשפחה מאופיין בצורת הפרח הדומה לצלב- ארבעה עלי כותרת הניצבים זה לזה.


בימים אלו הסלסילה ירוקה מתמיד. בשבוע שעבר רשמנו מתכון לפסטו עלים ירוקים- דרך טובה וטעימה להתמודד עם כמות גדולה של עלים. המלצה נוספת היא להוסיף אותם למרק, אפשר שלמים או קצוצים. אפשר אפילו להוסיף אותם צרורים בעזרת חוט, אם לא רוצים ממש לאכול אותם (אצלנו הם דוקא חלק אהוב במרק הירקות). כך או כך, הם מעשירים את המרק בטעם ובבריאות!


ואם כבר מדברים על בריאות, אנו שמחים לבשר לכם שקיבלנו משלוח חדש של דבש דבורים ממכוורת צוף שבגליל. יש שני סוגים של דבש- דבש טבעי (אך לא אורגני) מהגליל- ללא שימוש באנטיביוטיקה וללא חשש לתוספת סוכר. כמו כן יש דבש אורגני מיובא מארגנטינה- נקי לגמרי מחומרי הדברה. שני הסוגים טובים מאוד, שווה לנסות!


אנו מאחלים לכם שבוע נעים ורגוע,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

17 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

דבר הגינה 23/5/21

שלום לכולם! אנו שמחים לספר לכם שגינת הקיץ שבחלקת הבית מתפתחת יפה, וממש בקרוב נשלח לכם הזמנה רישמית לביקור במשק! בינתיים נשמח לשמוע מכם אילו זמנים יותר מתאימים לכם- אמצע שבוע אחה"צ/יום שישי בבוקר? בינת

דבר הגינה 9/5/21

שלום עליכם, מזג האוויר חם ויבש ושתילים צעירים רבים נמצאים בערוגות ובמשתלה. בכל שנה, עם סיום החורף, לוקח לנו כמה רגעים להכנס לתודעת 'להקפיד שכל הצמחים מקבלים מספיק מים'. כמו כן יש הרבה פיצוצים במערכת ה