054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים

חיפוש

דבר הגינה 26/1/20

בוקר טוב לכולם!

השמש זורחת עלינו לטובה, חמימה, נעימה ומאירה!

הבוקר יצאנו לגינת האלות לעשות הערכת יבולים וגם שתילת מנגולד. הצטיידתי במצלמה כדי שאוכל לשתף אתכם בתצפיות, אך ברגע האמת גיליתי שאין לי סוללה... אז אומרים שתמונה אחת שווה אלף מילים, אך אנסה להעביר לכם את התמונה בפחות מכך, מקווה שאצליח...

האופק בהיר וצלול, הכל זוהר ומנצנץ. כשמסתכלים על הערוגות הארוכות, על מגוון הצמחים שבהן במגוון גדלים, על רקע גבעות האלונים היפות, התמונה יפה מאוד. לתמונה זו מתלווה צליל של מים זורמים מנחל תנינים הסמוך וציוץ ציפורים להשלמת יופיה של התמונה.

גינת האלות נראית טוב מאוד, בעיקר בהתחשב בכך שאנו בעיצומו של חורף קר ורטוב. הטמפ' בלילות נמוכות למדי, 4-5 מעלות, בעיקר בלילות ללא עננים. אי לכך הצמחים גדלים מאוד לאט, אך נראה שהם מרגישים טוב ולא סובלים מעודף מים בקרקע, שזו אחת הבעיות המרכזיות בעונה זו. למרות הסמיכות לנחל האדמה מאווררת ומנוקזת היטב, הודות לשיפוע הטבעי ולעיבודים העדינים.


ולענייננו, היות וקצב הצימוח איטי כרגע, יש לנו פחות יבולים השבוע, ועל כן נזדקק ליותר השלמות מבחוץ, דבר שקורה כמעט מידי שנה בעיצומו של החורף. העלים הירוקים למיניהם בקושי מתחדשים לאחר שקוצרים אותם (חוץ מעלי המיזונה!). ולמרות זאת, אנו צופים יבול גדול ויפה של ברוקולי השבוע, שזהו דבר נהדר! גם הכרובים מצויים בשפע, ועל כן לא נחסר כרוב וברוקולי השבוע.


אנו שמחים לשתף אתכם במתכון ל'גווץ', באדיבותה של גל, ומודים לה מקרב לב. אנחנו כבר ניסינו ויצא טעים מאוד, הנכם מוזמנים לנסות גם:

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

1 כרוב סגול/לבן חתוך לרצועות דקות

2 קולורבי חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים מגורדים גס בפומפייה

2 בטטות בינוניות מגורדות גס בפומפייה

2 כפות סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סילאן

2 כפות רכז עגבניות

מלח, פלפל, פפריקה, שמן זית


אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר גדול ושטוח (סוטאז') שמן זית ומטגנים עד הזהבה קלה את הבצל. מתבלים קלות במלח.

2. מוסיפים את הגזר, הבטטה והקולורבי ומערבבים עד לצריבה קלה.

3. מוסיפים את הכרוב, מערבבים טוב וסוגרים את המכסה.

4. לאחר כ 15 דקות, כשהירקות כבר החלו להתרכך ולהצטמצם, מוסיפים את התיבול: סויה, צ'ילי מתוק, סילאן, רכז עגבניות ותבלינים.

5. מערבבים טוב ומוסיפים כמה כפות מים רותחים על מנת שיהיה קצת רוטב ושהירקות לא יישרפו.

6. מבשלים עוד 10 דקות עם מכסה וסוגרים את האש


בתאבון ❤


ובכל זאת אנו מצרפים תמונה, מהנחל הקטן שזורם ליד גינת הבית, שהוא יובל שמתחבר לנחל תנינים ממש סמוך לגינת האלות.

מאחלים לכם שבוע נעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה




22 צפיות
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now