054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים

חיפוש

דבר הגינה 4/8/19

שלום לכולם!

בשבועות אלו נכנסים לתפקיד שני שליחים חדשים- אמיר בקו של זכרון-בנימינה-פרדס חנה והסביבה, ולב בקו של חדרה עד תל אביב והמרכז. אנו מתנצלים על עיכובים ותקלות, ומקווים שההחלפה תעבור חלק ככל האפשר. אם יש אי אילו בעיות או שאלות הנכם מוזמנים לפנות אלינו.

ימים אלו של אמצע הקיץ אינם קלים עבור התוצרת הטרייה. טרייה ככל שתהיה, היא מתעייפת מהר. אנו עושים כמיטב יכולתנו לשלוח אותה אליכם בעודה רעננה. אם יש בעיות או רעיונות לשיפור אנא שתפו אותנו.


אנו נמצאים בשיא עונת החצילים ולאור זאת אנו רוצים לשתף אתכם במתכון שאנו אוהבים:

חצילים מטוגנים/קלויים במשרה

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

מניחים אותם על מגש ומפזרים מעל מעט מלח. מניחים בשמש ישירה למשך שעה-יום שלם. השריית החצילים בשמש חשובה כי היא מייבשת אותם ואחר כך הם סופגים הרבה פחות שמן.

מנגבים את החצילים אם הם לחים. כעת יש שתי אפשרויות- טיגון בשמן או קלייה בתנור. כדי לטגן מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה (אנחנו אוהבים שמן זית אך אפשר גם שמן אחר). מטגנים את החצילים משני הצדדים עד להזהבה. יש להקפיד שהאש תהיה בעצמה הנכונה.

כדי לקלות את החצילים מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים את החצילים בתבנית אפייה ומורחים עליהם שמן משני הצדדים. קולים עד להזהבה.

בינתיים מכינים את המשרה- קוצצים פטרוזיליה ופורסים כמה שיני שום. מסדרים את החצילים בקופסא בשכבות עם התוספות. מוסיפים מים כדי כיסוי, מיץ לימון/חומץ ומלח לפי הטעם. מכסים ושמים במקרר.

בתאבון!


אנו עושים עוד סיבוב של פלפל חריף במתנה מהגינה, מוזמנים להוסיף לסלסילה!

מאחלים לכם שבוע נעים

ירדן, אלה וצוות סלסילה

31 צפיות
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now