חיפוש

דבר הגינה 5/5/19

שלום לכולם!

אנו מזכירים כי השבוע קו החלוקה של רביעי בלילה יעבור לשלישי בלילה. הזמנות יתקבלו עד יום שלישי ב 12:00 בצהריים, כרגיל.

קווי החלוקה של יום רביעי אחה"צ- ערב יתקיימו כרגיל, בשאיפה להתחיל ולסיים כשעתיים מוקדם מהרגיל.


האביב כבר כאן על הפכפכותו הרבה. הפכפכות זו משפיעה באופן ישיר על פעולותינו והלך הרוח שלנו. עלינו להיות ערניים לשינויים במזג האוויר ולכוון את ההשקיות בהתאם. ישנם ימים בהם דרושה השקייה מרובה (כמו היום), וכאלו בהם דרושה השקייה מעטה בלבד (כמו אתמול). גם מבחינת קטיפים ושתילות המצב דומה, עלינו לתכנן ולהתאים אותם למזג האוויר המשתנה. דבר זה אופייני לעונות המעבר, בהן אין שיגרה וכל יום שונה מקודמו.



בשבוע שעבר התחלנו להוציא גזר ששהה באדמה (או בבוץ) במשך כל חודשי החורף. למרות השהייה הארוכה בקרקע הרטובה מצבו טוב והוא גדול וטעים. אנו צפויים להנות ממנו גם בשבועות הקרובים.

יבול הלפתות גדול בימים אלו, או שמא יש לומר שהלפתות עצמן גדולות בימים אלו. מעבר להכנת לפת כבושה, שזוהי דרך פשוטה וטעימה לשימוש בלפת, להלן מתכון מומלץ נוסף ממטבחה של עליזה, הנכם מוזמנים לנסות ולספר לנו איך יצא:

מתכון צרפתי ללפת, קל וטעים

750 ג' לפת

2 כפות חמאה

1 כפית חרדל

עלה דפנה

5 כפות שמנת חמוצה/מתוקה

1/2 כפית עלי טימין

מלח, פלפל

לקלף את הלפתות, לחתוך לקוביות. להשרות במים רותחים 5 דקות (בלי לבשל). 

לסנן. לשים בסיר חמאה ולהמיס אותה ולהוסיף את קוביות הלפת עם עלה דפנה, טימין, מלח ופלפל. 

להוסיף מים שיכסו את הלפת ולבשל כעשרים דקות בסיר מכוסה. לבדוק שהמים לא יתאדו, עד שהלפת רכה.

לערבב את השמנת עם החרדל ולהוסיף בסוף הבישול ולערבב היטב. להגיש חם.


אנו מאחלים לכם שבוע רגוע ונעים, של שמחה ועצב וכל השאר...

אלה, ירדן וצוות סלסילה

36 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

דבר הגינה 23/5/21

שלום לכולם! אנו שמחים לספר לכם שגינת הקיץ שבחלקת הבית מתפתחת יפה, וממש בקרוב נשלח לכם הזמנה רישמית לביקור במשק! בינתיים נשמח לשמוע מכם אילו זמנים יותר מתאימים לכם- אמצע שבוע אחה"צ/יום שישי בבוקר? בינת

דבר הגינה 9/5/21

שלום עליכם, מזג האוויר חם ויבש ושתילים צעירים רבים נמצאים בערוגות ובמשתלה. בכל שנה, עם סיום החורף, לוקח לנו כמה רגעים להכנס לתודעת 'להקפיד שכל הצמחים מקבלים מספיק מים'. כמו כן יש הרבה פיצוצים במערכת ה