חיפוש

דבר הגינה 8/7/18

שלום ושבוע טוב לכולם,


יש לנו כמה עדכונים בנושאים שונים ומשונים, אז בואו נתחיל...

בשבוע שעבר שלחנו לכל מי שביקש עגבניות במתנה מהגינה. בהמשך לכך אנו רוצים לשתף אתכם בשני מתכונים לשימור עגבניות לטווח ארוך.


עגבניות מיובשות

חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, מסדרים על גבי רשת או מגש.

מפזרים מעל מלח דק בנדיבות באופן אחיד.

את תהליך הייבוש אפשר לעשות בשמש, בתנור, או במייבש (למי שיש...).

אנחנו מוציאים את העגבניות אל השמש במהלך היום ומכניסים לתנור המכוון ל 50-60 מעלות במהלך הלילה. חשוב לייבש את העגבניות גם בלילה כדי למנוע ריקבון. כעבור כמה ימים העגבניות מוכנות. מאחסנים אותן יבשות בכלי אטום או בשמן זית.


רסק עגבניות

חותכים את העגבניות לרבעים. מכניסים לסיר ומתחילים לבשל על אש קטנה. בהתחלה חשוב לערבב הרבה עד שמצטברים מספיק נוזלים בסיר. מבשלים על אש נמוכה למשך הרבה זמן, עד שנוצר רוטב סמיך ועשיר. מוסיפים מלח, ואפשר גם תבלינים נוספים. תוך כדי הבישול אפשר ואף רצוי לדוג החוצה את הקליפות. כשמוכן מכניסים את הרוטב בעודו חם לתוך צנצנת וסוגרים. אפשר לשמור במקרר (למשך חודשים) או בחוץ (למשך שבועות).


ולמי שמעוניין לנסות, גם השבוע אפשר להוסיף לסלסילה עגבניות במתנה מהגינה!


בסלסילה של שבוע שעבר שלחנו אבטיחים שחלקם מגידול שלנו. הסתבר לנו בדיעבד שלמרבה הצער חלק מהאבטיחים נקטפו בטרם עת ולא היו בשלים. אם קיבלתם אבטיח שלא הייתם מרוצים ממנו אנא הודיעו לנו, נשמח לשלוח פיצוי. גם הגזר (שאינו מגידול שלנו), היה באיכות ירודה וללא ספק לא טרי. מכך למדנו שלא נביא גזר בתקופה הקרובה, ואנו מתנצלים על עגמת הנפש...


מאז שהקמנו את משק סלסילה אנו משתמשים בקרטונים בשימוש חוזר שמגיעים מספק שמביא לנו קרטונים משומשים במצב טוב (פחות או יותר). הסיבה העיקרית לכך היא סביבתית- שימוש חוזר פחות מזהם מלקנות חדש וגם ממיחזור. לאחרונה, עקב ירידה באיכות הקרטונים המשומשים, אנו שוקלים לעבור לשימוש בקרטונים חדשים. הסיבה העיקרית לכך היא החשש שאולי לחלקכם מפריע לקבל את המשלוח בקרטון מצ'וקמק, ושההגשה תהיה יותר נאה ומעוררת תאבון בקרטון חדש ונקי. נשמח לשמוע את דעתכם בנושא, אולי תוכלו לעזור לנו לקבל את ההחלטה הנכונה...


יתכן ששכחנו לספר לכם שיש לנו שני סוגים של יינות רוזה משובחים. למי שאינו מכיר, הרוזה הינו יין בעל צבע עדין, שמיוצר מענבים אדומים. להבדיל מיין אדום, במקרה של הרוזה משאירים את הקליפות בתוך הנוזל למשך זמן קצר מאוד. באופן זה מתקבל יין עדין מבחינת הצבע והטעם, קליל ומרענן, שמתאים מאוד לימי הקיץ! יש לנו שני סוגים- רוזה שיראז- בעל צבע סגלגל וכמעט יבש, רוזה ברברה- בעל צבע כתמתם ומתיקות עדינה. שניהם מבציר 2017, שניהם טובים וטעימים! הנכם מוזמנים להוסיף לסלסילה דרך מערכת ההזמנות.


אנו שמחים לספר לכם שהשבוע נתחיל לקטוף עגבניות שרי! יתכן שיהיה כבר מספיק לכל הסלסילות, ואם לא השבוע אז ודאי בשבוע הבא!

גם הבמיה מתחילה להבשיל פירות ראשונים והשעועית החלה לפרוח...


אנו מאחלים לכם שבוע קיצי צבעוני ונעים,

אלה, ירדן וצוות סלסילה

0 צפיות

054-6663193

מושב עמיקם

ירדן ואלה שחף

סלסילה ירקות אורגניים

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now