אז מהי השקפתנו החקלאית? 

זהו נושא מאוד רחב שאפשר לדבר עליו ללא סוף. ובכל זאת נעשה ניסיון לסכם אותו בקצרה, מבלי לפספס את העיקר.
נתחיל בצד הטכני של הנושא, אותו נביא בסעיפים:
*אנו מגדלים ירקות בהתאם לעונות השנה. 
*אנו מגדלים בשטח פתוח. 
*אנו מגדלים בחלקות מגוונות, ולא בחלקות גדולות של גידול יחיד (מונוקולטורה).
*לצורך דישון אנו משתמשים בקומפוסט, אותו אנו מייצרים בעצמנו.

באמצעות דברים אלו, גינת הירק שלנו, וכך גם חלקות הפרי, מתקרבות במהותן למערכת אקולוגית טבעית. במערכת כזו, גם אם יש בה בעיות לעיתים (מחלות, מזיקים וכו'), יש לה גם את הנטייה והיכולת לשמור על איזון. אם בתור חקלאים אנו מנסים להחזיק את הכל בשליטה, תוך שימוש באמצעים (חומרי הדברה וכו'), לרוב אנו מייצרים תופעות לוואי שיגרמו לנו לבעיות במקום אחר, וכך אנו מוצאים עצמנו משקיעים מאמץ אינסופי בתיקון נזקים שהיינו יכולים להמנע מהם מלכתחילה. לרוב מאמץ זה אינו ידידותי לאדם ולסביבה.